mat- och måltidshistoria

  • Bokrecension

Författare: 

Red. Magnus Gröntoft
Atlantis bokförlag Biskop Brasks måltider Svensk mat mellan medeltid och renässans Följande författare har skrivit olika kapitel: Hedda Gunneng Per Stobaeus Richard Tellström Martin Lind Sofia Gustafsson Markus Lindberg Ann-Charlott Feldt Ådel Vestbö-Franzén Janken Myrdal Marja Hartola Madeleine...

Taggar: 

  • Allmänt

9 december: Julölet är nu färdigt Gammal svensk bondejul Humle En av ingredienserna när man gör öl är som bekant humle. Här har jag i stället för att använda den som krydda i ölet, låtit den nyplockad bli bordsdekoration. Bilden är från en av mina 1700-tals dukningar. Den här gången ett...

Taggar: 

  • Allmänt

Nu har jag skrivit här i juli från Paris och det här är det sista inlägget, men jag kommer att fortsätta blogga hemma. Det finns mycket att följa upp. Som lärare vet jag att det finns saker som det aldrig berättas om i historieböckerna för våra elever, och det som hände på slottet i Fontainebleau,...

Taggar: 

Prenumerera på mat- och måltidshistoria