5 maj 2019
- Recept
Här kommer ett recept till på Kirskålssoppa.
Kirskålssoppa från Slottsträdgården Ulriksdal
1 liten schalottenlök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
½ dl vispgrädde
1 liten potatis (mjölig sort)
200 g späda kirskålsblad
Finhacka löken (det går bra med vanlig gul lök också, ca 1 matsked finhackad) och fräs tillsammans med lite finhackad vitlök i olja.
Späd med vatten och en halv grönsaksbuljongtärning. Tillsätt grädde. Låt det koka ihop några minuter.
Skala potatisen och skär den i små tärningar och låt den koka med.
Skölj kirskålen och skär bort stjälkarna. Lägg ner kålen i soppan och mixa.
Späd med lite mer vatten om den blir för tjock. Låt soppan koka upp igen en liten stund innan du serverar.
Recept av Katarina Nordgren