Ulriksdal

  • Allmänt

Om ny teknik som tillämpas på historien DNA-analyser, kriminalteknik, ansiktsrekonstruktioner m fl presenterat i ett historiskt sammanhang Drottning Kristina Drottning Kristina, m ålning av Sébastien Bourdon. Tillhör Nationalmuseum. Marie Allen har gjort DNA-analyser. Kristina (1626-1689),...

Taggar: 

  • Allmänt

Här är två rätter från den vegetariska buffén på Slottsträdgården Ulriksdal. Egentligen borde jag väl inte lägga ut de här bilderna, för då kommer det väl ännu mera folk. Men, jag måste för de är ju så fina och det är ju så gott. Slottsträdgården på 1800-talets mitt. Stockholms stadsarkiv

Taggar: 

  • Recept

Tebjudning på Ulriksdal - scones I vardagsrummet på Ulriksdals slott drack kungaparet eftermiddagste klockan fyra, på engelskt vis, med goda kakor som kungen var speciellt förtjust i. Men Louise hade mycket enkla vanor och brukade nöja sig med skorpor. Här följer receptet på scones. Det går fort...

Taggar: 

  • Recept

Tebjudning på Ulriksdal - drottning Louises tekaka I vardagsrummet på Ulriksdals slott drack kungaparet eftermiddagste klockan fyra, på engelskt vis, med goda kakor som kungen var speciellt förtjust i. Men Louise hade mycket enkla vanor och brukade nöja sig med skorpor. Här följer nu recept på...

Taggar: 

  • Allmänt

Lovisa och Louise på Ulriksdals slott I ena fönsterrutan på Ulriksdals slott har någon ristat ”Farväl kära Ulriksdal” Louise 1872 Prinsessan Lovisa sedermera Louise Lovisa (1851-1926) som prinsessa, dotter till Karl XV Karl XV fotograferad av Mathias Hansen omkring 1865 Lovisa var född i Stockholm...

Taggar: 

  • Allmänt

Ulriksdals värdshus ligger i parken till Ulriksdals slott. Jacobsdal blir Ulriksdal Själva slottet har anor från 1600-talet. Det byggdes i mitten av 1600-talet av Jacob de la Gardie och fick namnet Jacobsdal. Det köptes så småningom av Karl XI:s mor, änkedrottningen Hedvig Eleonora . Hon skänkte...

Taggar: 

  • Recept

VÅRMAT FRÅN URIKSDAL Mästerkockens rabarbersoppa Karl-Heinz Krücken komponerade en annorlunda efterrätt. Man kokar rabarberbitar tillsammans med hallon, passerar soppan och serverar den med vaniljknödel och färska jordgubbar. 4 personer 500 g rensad rabarber i bitar 1 ½ dl socker 2 dl vitt vin...

Taggar: 

Prenumerera på Ulriksdal