Tebjudning på Ulriksdal – små skorpor

  • Recept

Tebjudning på Ulriksdal – små skorpor

I vardagsrummet på Ulriksdals slott drack kungaparet eftermiddagste klockan fyra, på engelskt vis, med goda kakor som kungen var speciellt förtjust i.
Men Louise hade mycket enkla vanor och brukade nöja sig med skorpor.

 

Här följer receptet på små skorpor.

Till 40-50 st
4 ägg
275 g socker (ca 3 ¼ dl)
1 tsk bakpulver
380 g vetemjöl (ca 6 ¼ dl)

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och arbeta ihop degen på bakbordet och rulla ut den till fingertjocka längder.

Smörj en bakplåt eller täck den med bakplåtspapper. Lägg längderna på plåten och grädda  i ugnsvärme  200 grader ca 8 min.

Skär längderna i bitar medan de är varma. Sätt åter in plåten i ugnen i mycket svag värme så skorporna torkar.

Förvara dem luftigt.

Taggar: