Rabarbermaräng

  • Recept

Rabarbermaräng

4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 äggulor
125 g smör

2 msk kallt vatten
1 kg rabarber
1 l vatten
3 dl socker
3 msk ströbröd

Till marängen
2 äggvitor
¾ dl socker

 

Gör så här:
Blanda mjöl och socker. Hacka i matfett och tillsätt äggulor och vatten. Arbeta ihop till en deg och låt den vila kallt ca 30 min.
Skär rabarbern i bitar. Koka upp vatten och socker och sjud rabarberbitarna några minuter i sockerlagen. Låt rabarbern rinna av och svalna.
Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 22-25 cm i diameter.
Grädda i 225 grader ca 15 min. och låt svalna. Strö över ströbrödet.
Lägg den avrunna rabarbern i pajskalet.
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning. Skrapa på marängen och grädda i 150-175 grader ca 15-20 min.